Adam Erik – Ful och Värdelös

0

Adam Erik är ett nytt namn av svenska popartister att lägga på minnet. Adam kommer från Varberg på västkusten och har sedan han fyllde 10 år spelat trummor. Efter sex år försvann dock intresset för trummorna när Adam istället fick upp ögonen för att använda datorn som instrument för att skriva och producera  egna låtar.  

“Jag tänkte aldrig på det då men att skapa musik ur tomhet var något jag hade älskat under många år tidigare. Jag minns speciellt det där musikprogrammet man kunde göra ringsignaler i på Sony Ericssons telefoner. Under barndomen tog jag varje chans jag fick att tonsätta min pappas mobil med de polyfoniskasignalerna.”

Under de senaste tre åren har Adam mer och mer funderat på att ställa sig själv i rampljuset som artist.  

“Jag sökte mycket efter rätt genre men saknade ett personligt band till mina låtar. Först när orden översattes från engelska till svenska förstod jag. Låten Tidsmaskinen handlar om ett ögonblick jag minns som nästan filmiskt.
Två gånger tidigare hade jag skrivit om detta ögonblick på engelska utan att känna något vid det men svenskan gav orden mening för mig. Den annars ganska fartfyllda låten har ett lugnare budskap om att låta minnen förbli minnen och inte ens framtid. Låten var den andra jag skrev av de nio som albumet nu består av.”

Första singeln från debutalbumet Ful och Värdelös blev Din vän som släpptes i slutet av mars. Din vän handlar om försoning, kanske med dig själv mer än motparten. En uppbruten relation, vänskaplig som romantisk, bär alltid tyngd om du tillåter den. Verkligheten är förstås mer nyanserad än så. Färglösheten är snarare ett verktyg för sinnesro.

På själva albumet samlar Adam ögonblick och tankar från de senaste tio åren i livet. Titeln Ful och Värdelös hänvisar till den beklagliga känslan av otillräcklighet, dock med en viss humoristisk underton för understryka det absurda i vår kritiska självkänsla. 

Ful och Värdelös är ett popalbum med starka melodier och igenkännande texter hämtade från livet. Albumet är skrivet och producerat av Adam Erik och resultatet känns som något fans av bland annat Thomas Stenström, Newkid och Victor Leksell skulle uppskatta. 

“Idag står jag här med mitt egenproducerade debutalbum. Inspirerat av de många genrer jag lyssnar på men inte minst det stora soundet man finner i filmmusik, men också mycket från de svenska popartisterna.”

Lyssna:

Omslag:

Pressbilder – Fotograf: Axel Nilsson

Fotograf: Axel Nilsson
Fotograf: Axel Nilsson

Följ Adam Erik
Instagram

Tack så mycket till er som lyft fram Adam Erik. 

Hallands Nyheter (Betallänk)
Eftermiddag i P4 Halland

© 2020 Adam Erik – Distribuerad av Distrokid

Comments are closed.