Välkommen till Popmuzik Promotion

0

Jag har jobbat med musikpromotion sedan 2014. Under dessa år har jag jobbat med ett hundratal olika släpp – från singlar, EP:s och album.
Under 2019 tog jag en paus från PR-arbetet för att fokusera mer på bloggen och mig själv. Men nu är det dags att sparka igång PR-jobbet igen.
I mitt jobb som PR-ansvarig tänker jag i första hand jobba med singlar. Jag märker att intresset att skriva om album eller ens EP är ganska begränsat. Det är tyvärr en stor skillnad att lyfta fram en låt på fyra minuter, kontra lyssna in och skriva om ett helt album på 40.
-Men jag utesluter inget om ett album eller EP dyker upp som jag själv tror mycket på, för jag hoppas personligen på en renässans för just album.

Ett av mina främsta mål som PR-ansvarig för ett projekt är att göra PR på rätt sätt. Att med passion för musiken och intresse för artisten presentera låten eller albumet på bästa sätt. Att ge den som får informationen om släppet de bästa förutsättningarna för att kunna göra något med det. Sedan är ju musiksmak väldigt subjektivt och svårt att få alla att uppskatta eller gilla. Men som sagt, en förutsättning för att någon ska lyssna är att i alla fall presentera musiken på bästa sätt.

Det är just det jag vill hjälpa dig med som PR-ansvarig för ditt kommande släpp. Tillsammans sätter vi ihop en bra och intressant presentation av dig och din musik, och med det ge de bästa förutsättningarna för att den som mottar informationen väljer att klicka igång musiken. -Förhoppningsvis tilltalar musiken såpass att personen vill skriva, dela, lägga till låten i en spellista på Spotify eller i radion, eller kanske till och med intervjua dig som artist.

När jag promotar musik har jag samma tanke som när jag väljer ut låtar till bloggen. Jag måste gilla låten för att jobba med den. Gillar man inte det man jobbar med är det ju svårt att få andra att gilla det också. Inom musik är det nästan ännu viktigare. Det gör att jag kommer vara mycket selektiv med de jobb jag väljer. På det viset hoppas jag att de musikskribenter, musikredaktörer och spellistemakare som jag skickar musiken till kommer att känna att det är väl utvalda låtar som ska ta upp fyra minuter av deras tid för att lyssna och sedan ännu mer om de väljer att arbeta med låten. Med det hoppas jag ni skriv- och radiokollegor där ute känner att ett mail från mig är värt att lägga några minuter på.

Slutligen så vill jag påminna om att ett PR-arbete bara är en del i en lyckat lansering av din musik. Ditt egna engagemang på sociala medier och i utskick till de kanaler du själv har god tontakt med är nog så viktiga. Ibland är ditt jobb viktigare än mitt. Ibland hjälper jag dig att lyfta ditt släpp och ibland lyckas vi inte alls. Det är som sagt alltid fråga om vad personen som lyssnar tycker som det hela hänger på.
-Men som jag skrev i början. Hjälps vi åt att ge skribenter och musikredaktörer de bästa förutsättningarna kommer vi förhoppningsvis också få det bästa resultatet.

Välkommen till Popmuzik Promotion.

Du kan kontakta mig här.

-Detta är dock inte mailen för att skicka in låtar till bloggen Popmuzik.
Det gör du som vanligt via Submithub.

// Johan Alexed

Comments are closed.